fredag 18 maj 2012

Fredag :)

Idag var jag i stallet, första gången sen i måndag! Herrejösses. Iallafall så blev det ridning på banan, efter skritt en runda till "lilla stallet" o kollade om Ann var där, vilket hon inte var. Jobbade på med det vanliga i skritt, ställa och böja, få med bogen, några steg skänkelvikning, halter med 10, 15, 20 steg mellan.. idag la jag in lite tempoväxlingar i skritt också, det är absolut inte hans bästa grej. Antingen går han i sin takt, eller så tycker han att man ska springa :p Men fick till ökningar på diagonalen iaf :)

Travade rätt mycket, volter och stora åttor, känns som sadeln hjälper mig att få bättre sits och bättre stöd, jag orkar längre och får inte kramp i benen längre :)
Sen skritt igen, utan stigbyglar, mindre volter, trav utan stigbyglar en stund, går bra så länge han går i bra form, så fort han får syn på nåt spännande i skogen o lyfter huvudet så blir det tokskumpigt, han blir irriterad och så får vi börja om från början.. Men det känns som det blir bättre och bättre, han är inte alls lika stel nu.

Ett par galoppvarv blev det också, men där är det ju jättejobbigt för honom att orka, det blir fullt ös mest, men han tar rätt i båda varven oftast nu iallafall :)

Känns som det är dags för en Malin-lektion snart igen :)

Foto: Rosi.

Inga kommentarer: