onsdag 9 mars 2011

Köttfärssås

Häromveckan fick Alvin lära sig göra köttfärssås på hemkunskapen. Till saken hör att han inte äter den köttfärssås jag gör. Oavsett hur jag gör och vad jag har i så vill han inte ha.
Men hemkunskapsköttfärssåsen gillade han, och han ville göra den hemma. Vi hjälptes åt, men han fixade det mesta själv. Och det blev supergott! Hur kan det bli supergott när ingredienserna är det här futtiga:
Köttfärs. Svartpeppar, lite lite vitpeppar, salt. Liiite lökpulver, liiiiite vitlökspulver, en klick tomatpuré och lite vatten.
När man liksom fläskar på med grädde eller creme fraice och krossade tomater och lök och champinjoner och kanske paprika (surprise) och ketchup osv. Då blir det gott, men det blir inte som Alvins.

I helgen åt jag och Andreas köttfärssås (försökte göra Alvins, men näe.. blev inte lika bra), så hade jag det i matlåda i måndags. Igår ville Alvin göra köttfärssås igen. Skitgott, bara för att han var med och styrde upp det hela. Och ja, matlåda idag då. Har ätit köttfärssås fyra dagar i rad!

Han börjar visst förstå att det kan vara bra att kunna fixa saker själv. Nu vill han lära sig. Han kan förutom köttfärssås göra snabbnudlar, pommes i ugnen och Billys ;)
Nästa grej att lära sig blir pastakoket, för det kan han inte.. det svåraste liksom ;)

4 kommentarer:

Bea sa...

Alvin's köttfärssås måste vi få smaka någon gång! duktig kille......Men din "går inte av för hackor" den heller :-)
Jobbet kallar snart, vi hörs o ses/ kram

Jennie | Om gyllene år sa...

Ni kan ju bjuda hem honom att laga köttfärssås hos er ;)

Kram :)

De kallar mig Skrållan sa...

Hihi, det kan nog bli en riktig mästerkock av honom!

Jennie | Om gyllene år sa...

Skrållan, det hoppas jag! :D