måndag 20 februari 2012

Äntligen!

Jag har inte riktigt haft tid att uppdatera bloggen i helgen, för Tex har flyttat till oss! Redan i lördags blev det. Nathalie smsade mig på jobbet i fredagskväll, berättade att ponnyn skulle flyttas till annat stall under lördagen och undrade om vi kunde flytta Tex då.
Det gick bra med Sikviksfolket.
Vi hämtade transporten på lördagen efter jag jobbat. När vi åkte från Hille var jag så nervös att jag ville kräkas lite, tänkte bara hemska saker som andra berättat om att lasta häst.
Jag hade inte behövt oroa mig alls, för Tex nosade lite på rampen, och sen klev han på. Undertiden vi åkte såg man honom genom den lilla rutan i transporten och han såg helt cool ut. Framme i Sikvik lastade vi ur, o tog in honom i boxen. Han började äta hö på en gång och verkade inte bekymrad. Så tog vi in stoet som blev hans boxgranne, o de blev kära på en gång ;)
Det gick bra när alla andra hästar kom in senare också, så det kändes bra när vi åkte hem på kvällen. På söndagen åkte vi till stallet till 8 för att släppa ihop hästarna i hagen. Och det gick också bra! Lite skrik o spark i luften, men inget farligt. Tex är ranghög och tar ingen skit ;)
Vi åkte dit på kvällen också och borstade lite o sådär.
Idag tog vi ut honom på en liten promenad. Han tyckte inte alls om att lämna kompisarna i hagen, han gnäggade och var tittig och hade bråttom. Vi tog ett par varv på ridbanan o sen hem igen.
Det var väl vad man kunde förvänta sig av första promenaden efter flytten.  :)

Imorn ska jag APU:a 7-15, sen på kvällen har vi insläpp. Ska ju bli intressant o se hur jag o Elodie fixar det med alla de andra hästarna, men det ska nog ordna sig. Två i taget och ingen stress så blir det bra :)

Nu ska jag bada, sen hänga tvätt och sen plugga till prov i sjukvård :)

Alldeles nyanländ.

5 kommentarer:

Bea sa...

Så skönt att "det" ordnade sig i går! med både det ena och det andra......:-)
Hoppas du får en bra dag/ Kram, Ma......

J. sa...

Jaa, det var tur det! Kram :)

Micka sa...

Åh vad roligt med ny häst :)
Lycka till!

Sv; Jamen visst är den bra!
Jag hörde den först för någon månad sedan, tänk bara hur många otroligt bra låtar som man kan missa bara sådär..

Julia m. ridtravaren Lelle sa...

sv: ja det var jätteroligt :D var ett bra tag sen jag var med på lektion också!

haha, jasså där ser man! ;) ja alla har vi varit nybörjare någon gång :)
---
Idag var jag och mamma till sikvik och klippte klorna på Lenas katt, så jag passade på att hälsa på Tex. Han såg jättefin ut Jennie! :)

Julia m. ridtravaren Lelle sa...

sv: ja han var jättefin och såg så snäll ut! :)