fredag 17 februari 2012

Skitdag!

Var till Tex igår. Det började hur bra som helst, som vanligt är det inga problem att hålla på med honom. (förutom att han fick för sig att han INTE skulle lyfta vänster fram, mycket skönare o stå o vila höger bak och lägga tyngden på fram, sen när jag sa åt honom stod han med öronen spikrakt framåt och såg nöjd ut. Men efter lite strid om vem som är mest envis vann jag)

Sen kom personen som äger stallet, har aldrig träffat henne innan, och var allmänt otrevlig. Som att hon letade fel, jag hade ställt radion fel, inte stängt en dörr ordentligt (man går fram och tillbaka mellan två småstall och hämtar grejer, båda dörrarna är krångliga och bär man en sadel, nästan omöjliga att stänga) och dessutom började hon prata om at det blir problem för henne att Tex flyttar, hon har inte hittat sällskap till sin ponny, osv. Jag blev både arg och ledsen, jag förtjänar inte o få skit av henne, och jag försöker alltid vara trevlig och positiv till alla människor, men hon hälsade inte ens, bara gnällde. Så hela jag ar fylld med adrenalin, och så skulle jag alltså ensam ta mig upp på Tex, med pallen, första gången utan att nån stod med. Han kände ju på sig att jag var i obalans och stressad, så han bara snurrade och snurade. Han fick lukta på pallen, och så tyckte han densåg god ut o var påväg att ta en tugga, sen slog han omkull den med hoven, och när han ställde ner benet så hamnade hoven i pallen! Han fastnade och en miljon tankar flög genom huvudet på mig, han kommer få panik o dra iväg o bryta av benet! Jag fick iaf bort pallen och gick ett par varv med honom, stod sen stilla tills han var helt lugn. Vi gick fram till pallen igen, och han tyckte fortfarande den såg god ut, inte det minsta rädd. Det var ingen idé att försöka hoppa upp, så jag tog in honom igen och tog lång tid på mig att pyssla med honom innan han gick till hagen igen, kände o klämde ordentligt på benet, o han reagerade inte alls.

Kan tänka mig att stallägaren stod i fönstret (bor på gården) och såg allt. Och Nathalie kommer ju få höra det. Jag har såklart pratat med Nathalie om allt, hon tycker inte det är speciellt kul att stallägaren beter sig illa, o försöker få henne att ha kvar Tex, som att han bara ska gå som sällskap till hennes ponny! (ponnyn används inte till nåt, bara går i hagen)

Iaf, försökte ringa pappa, men det var bara telefonsvarare hela tiden, började gå och hamnade ända vid Lidl, så jag gick in o tänkte handla lite, undertiden ringde pappa o han skulle komma o hämta mig.När jag kom till kassan upptäckte jag att jag inte hade kortet med mig! Det låg i jackan hemma. Så pappa fick lösa ut mig. Tur man har världens bästa föräldrar :)

Sen på kvällen var det stallmöte, och det var iallafall positivt! Nu vill jag bara att det ska vara söndagkväll och Tex står på plats i sin box i Sikvik!

Finaste!

3 kommentarer:

Bea sa...

Oj, så fin han är " killen" ! Bry dig inte om den otrevliga människan! Fortsätt vara den du är, trevlig och possitiv till omgivningen.
Kramar / Ma......

Johanna sa...

En helt ny värld kommer att öppna sig nu när du blir "hästägare" och hyresgäst i stall m.m. Du kommer möta många fler idioter i hästvärlden nu... folk kommer att börja lägga sig i hur du tar hand om Tex, hur du rider, vad han får för mat m.m. Men lova mig Jennie att du skiter fullständigt i dom och kör på i ditt rejs!

J. sa...

Mamma, jaa, finaste!
Såklart. Kram.

Johanna, jo jag vet att det är så, och vi ska försöka att inte bry oss ifall det dyker upp såna dumma folk ;p

Så länge Tex mår bra och vi mår bra, och hans ägare är nöjda med hur vi tar hand om honom så är jag nöjd!