tisdag 7 juni 2011

Kopierat från Amanda Schulmans blogg

"Alex hade köpt tidningen Slitz för att hans radioshow. Jag tänkte att det skulle vara intressant läsning, likaväl som jag ibland köper Vecko-Revyn för att se vad de unga har för sig tänkte jag att jag skulle se vad killarna ute i landet gör.

Jag har inte ord för min vrede efter att ha läst den här skit-tidningen. Jag trodde att även de hade kommit längre, blivit lite mer moderna och börjat behandla tjejer med respekt, men när jag läser allt som står i den där tidningen inser jag att vi inte kommit någonstans. Så länge en sådan tidning för säljas i en vanlig affär så är våra döttrar underlägsna. Låt mig guida er genom tidningen.Här avslöjar de hur vi tjejer egentligen ser ut under allt fusk. De menar att vi lurar dem genom att gömma celluliter och bristningar och hängande rumpa. En tio-poängare är alltså egentligen en fyra. Men vi är ändå värda att ligga med – för kvällen.
Det här är efter-texten på tjejens utseende med allt fusk:Här är Linda, hon har en fantastisk kropp, även om hon äter chips och godis. Det är så hon blir presenterad.
Med den här artikeln säger de att Sex and the city har förstört oss eftersom vi har fått bättre självförtroende och blivit egoister.
Och sist men inte minst, några äckliga Slitz-arbetare har rest till Boden och kollar liggpotentialen bland tjejerna. De menar på att om man bara är kille och talar någon annan dialekt än norrländska så får man garanterat ligga.


Jag har inte ord. Jag mår bara illa. Det går inte ens att skriva något intelligent om detta – det är för dumt.
Men det jag kan skriva är att jag inte går med på att män skriver om oss på det viset. Hur ska vi göra med det här egentligen. Har vi bloggare någon makt?

Kan vi inte starta en bojkottning av den här tidningen?
Både tjejer och killar. Skriv ner den med långa långa inlägg och låt dem skämmas som köper denna tidning en gång till.
För våra döttrars skull"


Jag har aldrig läst Slitz, jag har nån enstaka gång bläddrat igenom en väldigt snabbt.. men inte trodde jag det var SÅ jädra illa ställt med kvinnosynen hos killar/män.

Äckligt.

Gå med i facebookgruppen Bojkotta Slitz!

Och sprid vidare!

2 kommentarer:

Ung tant sa...

Det var tamigfan de värsta jag sett på ett tag. Jag baxnar.

Jennie | Om gyllene år sa...

Ja... och ska det tas som humor... (som nån skrev nånstans) så vari ligger det roliga liksom?
Helt sjukt.