söndag 1 januari 2012

Fortsättning sen sist

Skolan då. Jag har klarat av andra terminen. Andra terminen har varit sjukt mycket tråkigare än första, jag vet inte riktigt vad det beror på. Ämnena kanske? Lärarna? Eller att vi mest hade hemjobb? Det absolut bästa var APUn på kirurgen, jag lärde mig en himla massa och trivdes jättebra! De unga stroppiga sjuksköterskorna visade sig vara jätteroliga och trevliga de med ;) Jag gillade tempot, det var inte stressigt, men det hände nya saker hela tiden, det kom nya patienter varje dag, och folk gick därifrån och mådde bättre än när de kom. Jag tog en hel del venprover och kände mig ganska säker på det, jag blev skitbra på att ta blodtryck manuellt, och den sista veckan behövde jag inte min handledare alls, jag kunde sköta mig själv, och frågade sköterskorna direkt vad som skulle göras tex. Det absolut häftigaste var att vara med på en operation!
Dagen började dumt, jag försov mig och hann inte ens dricka en kopp kaffe, och kom 5 över 7. Den operation jag hade tänkt vara med på var 'upptagen' av läkarstudenter, så jag fick hoppa in på en annan. En öppen magoperation, en patient som skulle få en stomi. Jag fick stå alldeles nära, hade patientens huvud vid mitt högra ben och såg allt. Kirurgerna visade och förklarade, och frågade mig saker, både om mig och min utbildning, och om saker där i magen vad det var, varför det såg ut så osv :) Operation tog längre tid än planerat pga komplikationer, men jag stod där rakt upp och ner i drygt två timmar utan att må konstigt ;)

Jag är nöjd med betygen iallafall, fick MVG i Etik och livsfrågor och i Social omsorg, och VG i Omvårdnad och i Arbetsmiljö och säkerhet.
Nästa termin är distans, med träffar i skolan varannan vecka tror jag. Och APU. Jag ska läsa Sjukvård, Lindrande vård och Geriatrik.

Den 9 december slutade jag röka. Jag snusar istället. Det går bra, men det är tråkigt ibland. Jag saknar själva grejen att gå ut och röka. Men jag är glad att det går såpass bra ändå :)

Julen var som vanligt, jag gillar inte jul och skulle hellre inte fira nåt alls, men det tycker inte ungarna är nån bra idé.
Och igår var det nyårsafton, jag o Andreas var här hemma, Alvin var med och smällde raketer, och Filip sov hos pappan.
Det var lugnt och skönt bara :)

2 kommentarer:

Bea sa...

Ja, äntligen på banan igen! hittade hit i alla fall.....
Ska bli roligt att följa dina "upptåg" igen
ram/Mamma

J. sa...

Kram :)